Solidariteitsmaaltijd Nuenen


De solidariteitsmaaltijd betekent gezellig samen eten voor een goed doel. Omdat het Pleincollege wordt verbouwd is de maaltijd dit jaar gehouden aan de overkant nl. in kerkelijk centrum De Regenboog in Nuenen. Maximaal 160 mensen kunnen hieraan deelnemen. Er wordt gekookt volgens recepten uit het projectland. Er is live muziek, informatie en er kan van alles gekocht worden voor het goede doel.
Het project wordt middels een power-point presentatie gepresenteerd. Door met vele vrijwilligers te werken worden er zo weinig mogelijk kosten gemaakt. De netto opbrengst is voor een kleinschalig project in een ontwikkelingsland.

Vrijdagavond (7 april 2017) was het een drukte van belang in de Regenboog kerk. 160 mensen namen deel aan de Solidariteitsmaaltijd. De hele ruimte was in Ghanese sferen, met muzikale ondersteuning van de Eindhovense percussie groep Metisse. In de loop van de avond speelde ze bijna het dak er vanaf.

Centraal stond dit jaar het project Rising Stars van Jaap en Henny Matser. Zij waren net de dinsdag ervoor terug gekomen uit Ghana, waar zij verder bouwen aan een zorgboerderij voor kinderen met een verstandelijke beperking. Ze verwachten dat de boerderij in 2019 de omslag kan maken naar zelfvoorzienend. Met de opbrengst van deze avond en een groot deel van Samen Verder collecte in Nuenen, bouwen zij nu aan 3 kippen schuren.

De maaltijd bestond uit een typisch Ghanees gerecht: "Peanut butter soup, with rice balls". Voor het goede doel was de kookstudio van John Geven beschikbaar gesteld. Jaap en Henny hebben kort hun project toelicht met een filmpje en met vraag en antwoord vanuit de zaal. Tussendoor speelde Metisse opzwepende muziek; uiteindelijk deden de gasten mee met de percussie instrumenten van de groep.

De Solidariteitsmaaltijd is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door de MOV en ZWO, de werkgroepen van de Nuenense kerken voor ontwikkelingssamenwerking.

We hopen u volgend jaar (weer) te mogen begroeten.

Wanneer: 23 maart 2018
PLaats:
Kerkelijk centrum de Regenboog te Nuenen (nog niet zeker)
Tijd:
18.00 uur
Entreeprijs: € 7,-


naar boven