Project 2013 Nieuws

Juni 2013 Voortgang project Burundi

uni 2014 Voortgang project Burundi

Nieuws 7-8-2013


7 Augustus 2013 Voortgang project Copo Rural in Burundi
Het is inmiddels alweer een half jaar geleden sinds de succesvolle Samen-Verder-collecte (Nuenen C.A.) en de Solidariteitsmaaltijd ten behoeve van het landbouwcoöperatieproject Copo Rural in Burundi.
Ik wil u graag informeren over hoe het project er momenteel voor staat. Ik heb de voorzitter van IZERE (de heer André Nkeshimana) gevraagd om een update en hij heeft de volgende informatie gestuurd:
De financiering van het project is zo goed als rond. Op basis van de resultaten van de Samen-Verder-collecte en de Solidariteitsmaaltijd heeft Wilde Ganzen toegezegd het project in Burundi financieel te willen steunen. De bedoeling is dat de bouw van het coöperatiegebouw in de loop van september 2013 van start gaat. De heer Nkeshimana reist op 26 augustus naar Burundi om de laatste afspraken te maken o.a. over de indeling van het terrein, de bouwmaterialen, de lokale administratie etc.
Uiteraard willen we ook de Nuenense bevolking die het project in Burundi een warm hart toedraagt, laten weten hoe het verder gaat met het project en wil IZERE graag meedoen met de Wereldmarkt in Nuenen op 22 september a.s. met een eigen marktkraam.

Met vriendelijke groet
Frank Berding
Nuenen