Project 2016 Nieuws

(Juli 2016)
Beste organisatoren van Samen Verder en de Solidariteitsmaaltijd.
We ontvingen onlangs het meer dan fantastische bericht dat de collecte en de bijzondere Solidariteitsmaaltijd circa EUR 8.000 heeft opgeleverd voor het ouderenproject in Zuid Afrika. We kunnen het bijna niet geloven…We willen jullie, de organisatoren, en all betrokken vrijwilligers en collectanten daar heel hartelijk voor danken! Ik zal er samen met Nyiko Mokoena (de project eigenaar) voor zorgen dat de donatie goed gebruikt wordt; de bouw van het nieuwe tehuis voor 24 hulpbehoevende ouderen begint al aardig vorm te krijgen. We zijn nu in de fase beland waar het sanitair aangesloten en de keuken gemonteerd moet worden. Alle ‘laatste’ dingen aan de binnenkant van het gebouw, zodat de oudjes binnenkort met een gerust hart intrek kunnen nemen. Daarna volgt nog het een en ander buiten, zoals de aanleg van een veranda, aflopende in- en uitgangen, looppaden etc. Nog voldoende te doen dus!

Zoals ze hier zeggen; INKOMU (dank jullie wel)! De overweldigende financiele steun wordt meer dan gewaardeerd en komt 100% goed terecht! We zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
Met vriendelijke groet,
Rinske Stege
Community Project Manager Savanna Trust


Verslag Samen Verder (november 2016)
De donatie van de Samen Verder Actie heeft bijgedragen aan de realisatie van de allereerste ‘Nursing Home’ in Huntington, Zuid Afrika. In dit nieuwe tehuis wonen nu 30 ouderen die continue zorg nodig hebben en de staf doet zo’n 40 huisbezoeken per week. Het gebouw is voorzien van stromend water, toiletten, douches, een veranda, eetzaal, doktersruimte, keuken en heeft 3 slaapzalen. Verder is er een groentetuin aangelegd en betaald de Department of Social Development sinds kort voor salarissen, voedsel, electriciteit en vervoer.

Namens alle ouderen in dit project; heel hartelijk dank voor dit geweldige nieuwe onderkomen!