Project 2019 Recept

Voorgerecht: Gevulde perziken met tonijn
Benodigdheden: halve perziken, tonijn in blik, fijn gesnipperde rauwe ui, banaan, evt. fijn gesneden rood en groene paprika, mayonaise, fijn gesneden peterselie, sla, zout en peper.

Snij de perzik aan de onderkant een stukje af zodat de perzik goed op een bordje blijft staan. Snipper de afgesneden stukjes perzik fijn en meng de verdere ingrediënten.
Vul de perzik met dit mengsel. Maak een bordje op met een blaadje sla, daarop de perzik. Een schijfje citroen kan men nog bijleggen.

Geschatte hoeveelheden: uitgaande van 30 gram vulling per perzik 4,5 kg totaal
800 gram tonijn, 500 gram stukjes perzik, 400 gram gesnipperde ui, 600 gram rode paprika, 600 gram groene paprika, 1000 gram mayonaise, 700 gram banaan.
Denk aan sla, peterselie, zout en peper en citroen

Hoofdgerecht: Kipgerecht Namibische style
Benodigdheden: 2 kg. kipfilet of kippendijen, wat bloem. Voor de saus: 125 ml. bruine azijn,62 ml. bruine suiker, 62 ml. soja saus, 25 ml. worcestersaus, 62 gram ?ml. maizena, blikje ananas stukjes en blikje champignons ( evt. verse).

Wentel de kip ( al of niet in stukken gesneden) in een beetje bloem en bak de kip tot deze bruin wordt. Meng de ingrediënten voor de saus Die de kip in een ovenschaal. Giet de saus over de kip. Zet de kip ong. 35 min. in een voor verwarmde oven van 180 graden.
Voor 160 personen 150 gram rauwe kip en 100 gram gaar  is 24 kilo
Volgens recept zou je nu alles met de factor 10 moeten vermenigvuldigen maar zet mijn vraagteken bij de hoeveelheid azijn.


VEGETARISCHE NAMIBISCHE BONENSCHOTEL
Benodigdheden voor 4-6 personen
– 2 eetlepels olie
– 3 tenen knoflook
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 eetlepel komijnzaad
– 1 eetlepel korianderpoeder of zaad
– 2 theelepels geelwortel (=turmeric/kurkuma)
– 250 g. witte kool gesneden
– 1-2 prei gesneden
– 1 kopje kokosmelk
– 1 gekookte aardappel in blokjes
– 200 g. kidneybonen (uitgelekt blikje)
– 250 g. witte bonen (uitgelekt blik of pot)
– limoensap

Olie, knoflook en chilipoeder 30 sec. fruiten.
Witte kool, prei en komijnzaad toevoegen, fruiten en garen
Alle andere kruiden, kokosmelk en aardappel toevoegen en even smoren.
Beide soorten bonen (uitgelekt) toevoegen en nog 10 min. zacht laten koken.
Extra vocht/water naar smaak toevoegen.
Voor het opdienen limoensap toevoegen naar smaak.


Bijgerechten:
Rijst met tumeric (safraan)
Voor de rijst uitgaan van 65 gram per persoon  rauw,
Dus 10 kilogram

 Wortelslaai: rasp wortels, voeg citroensap toe en geweekte sultana’s
Geschat uitgaande van 40 gram per persoon 7 kilo geraspte wortel(weegt weinig en voldoende massa)


Rode bieten slaai:
Benodigdheden: 1500 ml. in schijfjes gesneden gekookte bieten, 500 ml. azijn, 500 ml. witte suiker. 3 eetlepels maizena mespunt zout, theelepel kerriepoeder en 2 gekookte n stukjes gesneden uien.
Totaal dus 9.5 kg
Ook hier uitgaande van 60 gram per persoon ( product is zwaarder)
Let wel hierbij op om maizena wel aan te maken met water of melk
Advies is om de uien niet te koken maar af te spoelen onder heet water

Geschatte hoeveelheden:
9,5 kg gekookte bieten, 0,8a 1 kg  gesnipperde ui, azijn naar smaak !!!!, suiker idem dito, maizena zou ik  vervangen door aard.zetmeel uitgaande van 250 gram en 30 gram kerrie

Kook azijn, suiker en zout  samen. Voeg kerriepoeder toe en de maizena.aanmaken!! Daarna de bieten en de uien. Kook dit samen nog voor 10 min, Roer regelmatig. Alles af laten koelen.

Makkelijk recept voor rode bieten slaai:: meng gekookte bieten met geraspte appel en wat mango.


Nagerecht:
Koffie/ Thee met home made Namibisch gember koekie