Project 2019

Foto’s maaltijd
Vrijdag 12 april 2019
Aanvang: 18.00 uur
Locatie: Kerkelijk Centrum De Regenboog Sportlaan 5 Nuenen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Sollidariteitsmaaltijd-2018P_c.jpgDe solidariteitsmaaltijd betekent gezellig samen eten voor een goed doel. Het goede doel is altijd een project dat vanuit Nuenen wordt gecoördineerd. Er wordt gekookt volgens recepten uit het project-land. Er is live muziek, informatie en er kan iets gekocht worden voor het goede doel. Tijdens de avond is er een korte presentatie met foto’s en film over het project. Door met veel vrijwilligers te werken, worden er zo weinig mogelijk kosten gemaakt. De gehele netto opbrengst is voor een kleinschalig project in een ontwikkelingsland.

SCHOON DRINKWATER  voor Ombyarundu (Namibië)
Zie: www.connectedtonamibia.nl

Een project ingediend door de Nuenense (Nederwetten) Toos Verbruggen, die al vele jaren in en voor Namibië werkzaam is.

In het Noordwesten van Namibië leven een paar nomadische stammen: de Himba’s en Themba’s. Ieder met hun eigen tradities en gewoontes. Zo’n 10 jaar terug was onderwijs niet belangrijk voor de mensen, dus ook niet voor hun kinderen. Men trok immers samen van plaats naar plaats, daar waar voedsel was voor hun vee. Maar ook daar is men tot het inzicht gekomen dat onderwijs toch een schakel is naar een betere toekomst. Immers niet elk kind kan veehoeder worden. De goede gronden zijn schaars geworden door overbeweiding, dus gaat men op zoek naar andere mogelijkheden voor de kinderen. Onderwijs is daarbij een goede focus. Connected to Namibia (CTN) heeft in dit gebied, in Ombyarundu, een school opgezet met daarbij als extra een hostel dat als overnachtingsmogelijkheid dient voor kinderen die ver van de school wonen. Er is alleen aldaar een groot probleem: het ontbreken van schoon drinkwater. Nu haalt men water uit een bron waar ook het vee water van drinkt (en tevens bevuilt).

Drinken uit de vervuilde bron, zo willen we het niet!

CTN wil graag daar bij die school en tevens voor de gemeenschap een waterput laten boren met een installatie die functioneert op zonne-energie zodat iedereen schoon en niet vervuild water kan krijgen. CTN doet dit in samenwerking met de Namibische overheid.
Schoon drinkwater is van levensbelang voor iedereen.


▲ naar boven